fredag 4. juni 2010

Sushi-sommer!

Endelig! Stikker du hodet ut av et av våre vinduer nå i juni skal det godt gjøres å ikke få øye på en syrin i full blomst. Dagene er lange, for noen late og for alle som bor hos oss – litt hjemmekoselige også. Kjøp deg en blomst å ha i vinduskarmen, legg deg på sengen med en god bok og ta deg en spasertur i den kjølige kvelden. Og sist, men ikke minst - en liten sushi kan du alltid ta med opp på rommet. Noe bedre kan du i hvert fall ikke spise i varmen - her er noen av stedene vi fortrekker, så godt som alle opererer med take away:















Foto: Alex Sushi




SUSHI PÅ FROGNER
House of Sushi i Frognerveien: God, proft Sushisted med takeaway-avtale med Roomservice (litt dyrt). Kjøp med deg ponzu-sausen.

Japo i Frognerveien: Lite, tett lokale med ung stil og ungt klientell, litt rocka, men god og fersk sushi.

Fuji på Skillebekk: Den første i Oslo, mer ”ekte” enn mange og mor til kokker på både Alex Sushi og Nodee. Kamskjellene deres slår ingen.

Alex Sushi – mest fancy og høy kjendisfaktor på Solli plass. Prøv den sorte menyen.

Bygdøy Sushi i Bygdøy allé : Liten,  ny og minimalistisk – et moderne preg og hyggelig betjening. God feng shui får du på kjøpet.

Nodee – kanskje vår favoritt, rett ved Frognerbadet og med uteservering og både lounge, sushibar og restaurant inne. De har også en sticky sparerib med anis og hoisin-sauce som er verdt hele spaserturen, uansett temperatur.

SUSHI I VIKA
Cosmo Thai Sushi i Munkedamsveien har meget godt rykte, og vel så mye et sted du går ut og kombinerer sushien med en thai-middag.

SUSHI RUNDT ULLEVÅLSVEIEN
NY: Nori Sushi & tehuset har åpnet i Ullevålsveien 10.

Sushi & Thai-mat på St. Hanshaugen, ullevålsveien 39


Noen som har prøvd disse sushistedene? Vi blir glade for å høre hva dere syntes!

DRIKKE TIL SUSHI

-       Prøv japansk øl, Kirin for eksempel. Kjempegodt, men da må du spise sushien på stedet selvsagt.
-       Lun sake, risbrennevin,  er jo klassikeren. Kanskje bedre en sur vinterdag enn akkurat nå?
-       Hvitvin som passer til Sushi: Sauvignon Blanc, Riesling, musserende som for eksempel cava.
-       Farris og Pellegrino.

Foto: Alex Sushi



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 

blogger templates | Make Money Online